Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης

του Παναγιώτη Τελεβάντου


Σήμερα ο μόνος που δεν κλαίει και δεν θλίβεται για την κοίμησή του είναι ο αείμνηστος π. Μάρκος Μανώλης.

Όλοι συνειδητοποιούν την τεράστια σημασία της προσφοράς και της παρουσίας του στα εκκλησιαστικά μας πράγματα.

Ο Άγιος Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

Υπήρξε ενάρετος και αγωνιστής κληρικός.

Αγωνίστηκε για δεκαετίες για την πίστη μας, εξομολογούσε χιλιάδες ανθρώπους και επιτελούσε πρωτοφανές σε έκταση και σε επίδραση έργο μεταξύ των φυλακισμένων.

Ήταν για δεκαετίες από τους στυλοβάτες του αγώνα κατά του Οικουμενισμού και ο πνευματικός καθοδηγητής της αγωνιστικής εκκλησιαστικής εφημερίδας “Ορθόδοξος Τύπος”.

Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, επειδή επιτελούσε πολυσχιδές έργο και επειδή εξισορροπούσε πολλές αντιμαχόμενες τάσεις και καταστάσεις με τη σύνεση, την ταπείνωση, τη μειλιχιότητα και τη μετριοπάθειά του.

Αιωνία αυτού η μνήμη!***

Εκοιμήθη ο π. Μάρκος Μανώλης

Eκοιμήθη απόψε ο πνευματικός προϊστάμενος της Π.Ο.Ε. και του "Ο.T." π. Μάρκος Μανώλης ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο σε ηλικία 74 ετών. Ο μακαριστός, την Κυριακή των Βαΐων μετά από την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου Διονύσου, υπέστη σοβαρό κλονισμό της υγείας του οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Ο μακαριστός π. Μάρκος Μανώλης αφήνει πίσω του πολλά πνευματικά παιδιά αλλά και πολλούς πνευματικούς λόγους ως παρακαταθήκη. Λόγοι που ανακούφισαν πάντοτε όσους είχαν ανάγκη και αναζητούσαν την πνευματική γαλήνη.

Αιωνία η μνήμη του. πηγη.www.zoiforos.gr/